Ugne Reikalaite & Ivan Ilic
The national issues of the Balkans, revisited and reformulated with a current filter,
faithful and original at the same time, through which we can travel to the Balkan region.
The voice adds character with gentleness and sweetness, the guitar, on the one hand, evokes the Balkan component.
Soundcloud

Vincent Jedselius
Vincent Jedselius musik kännetecknas av det karaktäristiska mötet mellan americana och reggae. På svenska. Rötterna i Bergslagen gör sig påminda genom lyriken som är vemodig, småstadsnostalgisk och grandoftande.
Youtube
Spotify
Facebook

Vind
Vind grundades våren 2018 på Musikhögskolan i Örebro. Två av medlemmarna (Denice och Markus) går på Musikhögskolan, och de två andra (Aron och Daniel) har musiklärarjobb och frilansjobb. Vi spelar traditionell svensk folkmusik samt egenskriven folkmusik. Vi är en kreativ grupp som gärna testar att blanda traditionella standardformer med egna idéer, vilket märks såväl metriskt som harmoniskt och melodiskt i musiken.
Youtube
Youtube

Vioxå och Vimä
Kören Vioxå är en blandad kör från Närke . Tillsammans med musikgruppen Vimä och under ledning av Ida Blomqvist och Lis Sjöberg har de under hösten framfört flera bejublade föreställningar av Volund, ett gotländskt folkmusikaliskt drama. Volund är mästersmeden, beskriven redan i de äldsta sångerna i isländska Eddan.
Youtube

Ysätter
Ysätter är ett kompisgäng som sen 25 år träffas för att spela och fika. Vi spelar låtar vi gillar allt från menuetter till polskor och schottis.

Zonkey on the run
Zonkey on the run är duon som spelar egen skriven Country/Americana med en del humor som lockar till skratt, men med ett underliggande allvar om livets upp och ned gångar.
i år har vi en del nya låtar att erbjuda vår publik. I duon ingår Janne Friberg och Åsa Lindbäck båda på gitarr och sång
Soundcloud

Årets Ninja
Årets Ninja är en singer-songwriter vars musik är hem åt lekfulla texter, dramatiska gitarrtoner och en sångröst med NERV. Lite som Laleh möter Jonathan Richman. En artist som bör avnjutas live för maximal effekt.
Youtube
Spotify

Åsa Elwér & Erik Svansbo
Åsa & Erik träffades på Malungs folkhögskola 2000. 15 år senare blev de grannar i Linköping och började spela. De spelar låtar från Dalarna, men även Västmanlandslåtar efter Ulf Svansbo.
Youtube

Åstadens Poporkester
Bandet spelar svensk rock och pop, vissa kallar oss för ett progband. Fyra olika musikstilar möts och förenar sig. Våra flesta låtar är egenkomponerade och tillsammans med våra olika musikstilar skapar vi vårt egna sound.
Youtube

Örebro Spelmanslag 
Örebro Spelmanslag består av ca 30 spelmän som träffas regelbundet för att spela . Våra instrument är fioler, flöjter, cittra, munspel, slagverk, cittern och sång.Vi spelar gärna dansmusik och då blir det låtar från Närke men även från andra delar av Sverige och en del från Norge. Polskor av olika slag är roligast att spela men ibland blir det schottis, vals och polka också. Musik som är kul att spela och svängig att dansa till.
Youtube

 

 

 

© Copyright Folk at Heart