Årets rumsvärdar 2017

En rumsvärd är samma sak som en medarrangör i Folk at Heart. En privatperson, restaurang, företag etc. som ser chansen att knyta till sig nya artistkontakter. Varje rum med spelprogram nattetid (kl.23-ca.03) har sin egen prägel, med olika typer av artister och olika uttryckssätt. Läs presentationerna nedan, så får du se!

1. Jennebo – rum med livemusik & intervjuer i radio
Det gränslösa rummet. Härifrån hörs musiken längre än från något annat rum på Folk at Heart. Alla spelningar från det här rummet kommer att streamas live över internet med hjälp av Jenneboradios portabla radiostudio. Förutom musik blir det också en och annan artistintervju. I detta rum (Verandan på bottenvåningen) väljer rumsvärden själv ut medverkande.

2. Bilda Svealand
Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas. Detta tar vi med oss till Folk at Heart där besökaren i vårt rum kommer att möta ett genreöverskridande artistuppbåd.

3. Världens Musik o Dans
Välkommen in till VMoDs varma vardagsrum, som rymmer Världen i Västmanland. Vi vurmar för alla de folkliga traditioner som numera utgör vår gemensamma kulturskatt. Ta en kaffe och möt världen hemma i soffan.

4. Bo Haraldson
Här kan besökaren förvänta sig musik av det lite rockigare slaget. Lite tyngre, lite mer dist…

5. East West
Svensk americanafantast möter galicisk passion för säckpipa, trumma & fiol. Klackarna i taket!

6. Live at Heart I Anders
Fler än 200 akter, 800 artister och 300 konserter på 20 olika spelställen under en sprängfylld vecka. Live at Heart är den perfekta festivalen för musik- och filmälskare, artister och musikindustrin.

7. Live at Heart II LG
Fler än 200 akter, 800 artister och 300 konserter på 20 olika spelställen under en sprängfylld vecka. Live at Heart är den perfekta festivalen för musik- och filmälskare, artister och musikindustrin.

8. Live at Heart III Skogens mystik
För mig handlar folkmusik om ursprung. Ursprunget i sin tur leder mig ut till min favoritplats, naturen. Därför har jag skapat en scen inspirerad av skogens varma mystik. Där ursprung möter nutid med fantastiska toner.

9. Fans of Otherwise
Vi tycker att Folk At Heart handlar om möten. Artister kan möta ny publik, besökare kan upptäcka nya favoriter eller återse tidigare. Det är också en möjlighet för artister att träffa varandra. Man kanske spelar tillsammans eller bara ‘hänger’. Vi hoppas möta nya och återse andra i vårt rum. Vi hoppas också kunna hålla möjligheten öppen för nya konstellationer att göra ett spontan-gig i vårt rum.

10. Esse Quam Videri
Vi är ett band som spelar experimentell folkrock med inspiration från världsmusiken. Vi vill att vårt rum ska vara en plats för både konserter och jam, vi söker kontakt med band för intressanta samarbeten så som spelningar och turnéer.

11. Felan
Felan – föreningen för folkmusik och dans i Örebro- brinner för svensk folkmusik, dans och sång, men tar gärna emot inspiration från andra länder och kulturer. Vi arrangerar konserter med det bästa svensk folkmusik har att erbjuda ca en gång/månad i Wadköping. Förutom detta danskurser, spelstugor och mycket annat!

12. Leif-Benkez
Bara bra musik strömmar ut från Leif-Benkez rumba rum!

13. Bo Ahlbertz Root Room
Here we mix country, americana and folk-pop/rock music from different corners of the world.

14. Ekholms Imperium
Hemma hos Niclas Ekholm….hippt, modernt och mäktigt!