Anmälda band A-F

Ad Hoc-orkestern
Ad Hoc-orkestern är ett piggt gäng som spelar pigga låtar, gärna lite fortare och lustigare än nöden kräver. Huvudfokus i låtvalet är svenska folkmusiklåtar, gärna egenkomponerade, med lite utflykter åt tradjazz, irländskt och finskt. Med banjo, kontrabas, fioler och dragspel går det inte att få ett slätstruket ljud – Ad Hoc vänder de mest bedrövade tillställningar till pur glädje och jämfota hopp! Första CD:n När som löspressen gick itu kommer att få sällskap under 2018 av en utomordentlig uppföljare!
Facebook
Soundcloud
Youtube

Akosia
Akosia älskar Folk at Heart. De intima spelningarna passar hennes musikaliska konstnärskap som alltid omfamnas av det blodiga allvaret och den djupa glädjen. Musiken har sitt ursprung i Roots-reggaen, men även västafrikanska rytmer, folk och pop färgar musiken. Akosia sjunger om rättvisa, kamp, tro och kärlek på ett sätt som inte lämnar någon oberörd.
Facebook

Anna Fält
Anna Fält är en mångsidig sångerska, kompositör och artist. Men hon framträder mest som solosångerska med egna a cappella konserter där hon blandar olika finsk-ugriska och skandinaviska traditioner samt eget nyskrivet material. Hennes röst har beskrivits med ord som ”naturkraft” och “magisk” och får ofta reaktioner som “Jag har aldrig hört något liknande”.
Hemsida
Youtube
Soundcloud

Blackmon/Nordberg
Christian Blackmon och Karin Nordberg delar en passion för jämna 16-delspolskor. Karin kommer från Blekinge och Christian har sin bakgrund i Gästrikland. Deras musikaliska geografi kan skilja men förhållningssättet till polskan förenar dem. Polska är först och främst dansmusik vilket också vägleder hur musiken spelas. Karin och Christian baserar sitt spel runt slängpolskorna och kommer att bjuda på musik med stor geografisk spridning.
Hemsida

Bongo Band
Bongo Band, vi är ett gäng glada, spontana och positiva vänner från olika delar av Afrika. Vi både dansar och spelar traditionell  afrikansk trumma såsom Djembe och Doun Doun, med vår musik hoppas vi att vi sammanför olika människor och kulturer i en sprudlande rytmisk dans!!
Facebook

Buckliga Boots
Buckliga Boots bjuder, på årets Folk At Heart, Dylan på svenska och delar av musik Poemet Swede Hollow. En musikalisk resa i en skön blandning av Dylandska och Nordiska tongångar.
Facebook

Chicharrones
Det kubanska Örebrobandet Chicharrones, utan en enda kuban, har funnits i ungefär 3 år. Förra året tog bandet steget ut på scenerna och gjorde succé på Folk at heart 2017. Chicharrones spelar kubansk Son.
Son, föregångaren till salsa, är en känd världsmusik-genre som är för kubanerna, som tangon är för argentinarna. Den är dansvänlig och har en distinkt, ofta synkoperad rytm. Son är ett resultat av sammansmältningen av de afrikanska och spanska rötterna på Kuba.
Musiklänk

Cornelia Raise
Jag är en person på 20 år som har skrivit musik sedan alltid. Jag skriver om allt möjligt, oftast singer/songwriter stuk, och ser min musik som ganska teatralisk. För tillfället läser jag genusvetenskap på Örebro universitet.
Youtube

David Rice Solo with friends
One of Sweden`s best kept secrets is David Rice an Amerecan musician Emitt Rhodes and John Batdorf sang on His 1st CD! Reviews Wave of music and more!
David Rice, once again, proves himself as a world-class singer / songwriter / multi-instrumentalist.
Facebook
Spotify
Youtube

Dimpker Brothers
”Martin & Adam Dimpker är en prisbelönt brödraduo från Småland som skapar musik tillsammans under namnet Dimpker Brothers. Musiken har beskrivits som “medicin för själen” och är en blandning av folkrock, blues och pop. Bröderna är aktuella med sin debutskiva som har spelats in hos hyllade producenten Joshua James i Utah, USA.”
Soundcloud
Soundcloud

Deborah Henriksson
Deborah Henriksson är en amerikansk/svensk artist och sångerska. Hennes musik är fokuserad, storartad, ibland lekfull och ibland smärtsamt vacker. Genre är americana-pop-keltisk-folk. Lira musikmagasin skriver Musiken hittar sitt kitt och sin egenart i hennes röst som är omisskännligt hennes egen. Deborah’s senaste album Near and Far (som fick CD stöd av Folk at Heart 2016) är utvald till första omgången av Amerikanska Grammy’s i kategorin Best Pop Vocal Album.
Hemsida
Youtube
Soundcloud

De tröstlösa bröderna
De tröstlösa bröderna tolkar Dan Andersson och Nils Ferlin på sitt egensinniga vis. De framför både egna och andras tonsättningar med stort allvar och energi, det är vemodigt, vackert, melankoliskt och svängigt. Det är en omvälvande upplevelse att se De tröstlösa bröderna uppträda live, missa inte det för allt i världen. Det släpptes också ett helt album den 20 oktober i år som finns att avnjutas i alla möjliga digitala format.
Youtube
Facebook

DSH5
DSH5 är ett band på sex personer från den oerhört platta Närkeslätten. Sättningen är trummor och bas, el- och akustisk gitarr, mandolin och dragspel. Och så en orgel och ett piano då och då. Med de musikaliska rötterna i rocken levererar vi röj och intensitet, varvat med lågmäldhet och eftertanke. Och så sjunger vi på svenska.
Facebook
Hemsida
Youtube

East West Tunes
Bandet består av, för Folk at Heart ihopsatt trio: Graham Lindsey, banjo/gitarr, Sten Lindstrand, Fiol, och Andreas Jakobsson, Cello. Vi framför i första hand egna låtar från två kontinenter tillsammans med favoriter.

Eva Stenström Limited
Eva Stenström Limited har medverkat på FAH varje år och skapar sin musik i en groovig, funkig stil.  Lite nordiskt sträv. Och brasilianskt sinnlig. Mest svensk text.   
Facebook

EQV
EQV är ett experimentellt folkpopband från Örebro. 19:e januari släpps vårt andra album och det ska bli hemskt kul att återigen spela på Folk at heart. Som stolta FAH-stipendiater ser vi fram emot alla konserter och fantastiska möten och jam.
Spotify
Youtube

Fafner
Fafner spelar ny och gammal folkmusik i svensk tradition.
Facebook

Fans of Otherwise
Från gotisk outlaw-poesi (Gillian Welch) och brutalromantiska  ballader (Tom Waits) över framtidsvisioner (Kraftwerk) och fredsappeller (U2, Anthony Hamilton) till sånger om pengar, död och kärlek (Pink Floyd, Townes Van Zandt, Cure, Bonnie Raitt, Amy Winehouse) skapar vi våra versioner vi känner oss hemma i. En del av låtarna har varit förslag från vår publik, andra helt enkelt egna favoriter. Gemensamt är att vi gör dem till vår version av Americana-doftnande musik med stänk av svensk folkmusik och att vi känner att de hör hemma hos oss. 
På Folk at Heart hör ni oss bl a på vårt rum. Nästa gång är vi kanske hemma hos er. 
Hemsida

Feel the steel
Steelpan band från Örebro med 10 spelare. Steelpan, steeldrum, oljefat, pannor som instrumenten allmänt kallas för, är världens yngsta akustiska instrument och kommer från Trinidad i Västindien. Närmare bestämt Laventille, det fattigaste området i huvudstaden Port of Spain.
Det första kromatiskt stämda instrumentet sägs ha byggts 1946 av Winston ”Spree” Simon. Instrumenten tillverkas traditionellt av gamla 180 liters oljefat som bearbetas med slägga och hammare till instrument med ett mycket speciellt, glädjespridande sound.
Repertoaren består till största delen av CALYPSO men kan även vara samba, reggae, afro cuban, jazz, pop, rock, klassisk.
Youtube

Fredagsduon
Lira skriver #2 2017
– Underfundigt munter folkduo med sättningen stålsträngad gitarr och sopransaxofon. Säkert och skickligt spel från både saxofonisten Allfred Broström från Finspång och gitarristen Jonas Jansson som är från Linköping.
Facebook
Hemsida