Anmälda band N-Ö

Nicklas Wallen
Nicklas Wallen är en egendomlig låtskrivare, singer-songwriter, musikalisk vagabond och visdiktare som alltid försöker inge sina framträdanden stora som små med värme, humor och kärlek.
Hemsida

Nordic Melodic Concept
Ett melodiskt, melankoliskt och instrumentalt sound med folk-, världsmusik- och jazzinfluenser.
Soundcloud
Facebook

New Black River Stompers
Jazz från 10-20 tal, möjligen uppblandat med enstaka schlager från 50-talet, låtarna som vägrar att glömmas.

One little mountain
One little mountain är Mattias Bergstedts soloprojekt. Musiken rör sig mellan blues, soul och folkrock. Debutalbumet ”In The arms of autumn” kan du lyssna på på Spotify. One Little Mountain är solnedgång på sommaren men samtidigt höstens mörker. 

Osten af & Dimpker Brothers
Akustisk hiphop blandat med folkmusik och underfundiga texter. Dimpker Brotherskom nyligen hem efter ett par spelningar i New Yorkoch har tidigare under året spelat in en skiva tillsammans med den hyllade producenten Joshua James. Osten gjorde senast en låt/video med sina gamla barndomsidoler från USA. Bland annat var Masta Ace och Bam från Jungle Brothers med.Två legender inom hiphop genren som varit aktiva sedan 1988.Han jobbar för tillfället på en ny skiva och har efter många års letande äntligen hittat det sound som han alltid har letat efter. Egentligen är det tack vare Folk at Heart som denna konstellation ens existerar.
Spotify
Youtube
Youtube
Youtube

Per Eckerbom Band
Per Eckerbom Band är en folkmusikgrupp som har funnits i över tio år. De började som ett husband på Linköpings folkmusikfestival där de bl.a spelade till de populära danstävlingarna. Bandet har nyligen släppt sin första skiva. Musiken de spelar är både traditionell och nyskriven.
Youtube
Youtube

Per Eckerbom Band 2017.

Pers Hans Olsson och Pers Alexander Olsson 
Traditionell folkmusik från Dalarna från fyra generationer spelmän i rakt nedåtstigande led. Hans och Alexander spelar främst låtar från Rättvik men även mycket annat från Dalarna.

PHIA
Musiken jag spelar är akustisk sing & songwriter med inslag av soul och indie. Texterna kretsar kring saker som är betydelsefulla för mig.
Facebook

Pär Björck Trio
En av mellansveriges bästa pianotrios är ett omdöme som man ofta hör från den svenska jazzeliten när Pär Björck Trio kommer på tal. Många av de allra bästa har också spelat med trion i olika sammanhang. Instrumentalister som Andreas Pettersson, Bertil ”Jonas” Jonason, Jan Allan, Ulf Johansson-Werre, Klas Lindqvist, Ulf Andersson och Peter Asplund har alla spelat med trion, och alla lovordar Pär Björks Trio.

De tre triomedlemmarna Pär Björck, piano, Gunnar Andersson, bas och Gunder Eriksson, trummor träffades för första gången för cirka 15 år sedan, och ljuv musik uppstod omedelbart. Sedan dess har man ytterligare förfinat sin spelstil och trion blir mer och mer efterfrågad.
När man nu kommer med sin tredje cd så spelar man genomgående i jazzens mittfåra. Trion har valt en repertoar som de flesta känner igen, och musiken framförs med en lekfullhet men också självklar säkerhet. Resultatet blir därmed utsökt pianojazz som man lyssnar till med stor behållning.

Rivertown Blues
Sveriges oärligaste bluesband. Få blues 12:or men mycket soul och rock. Aktuella med ny skiva som kommer inom kort. Kom och bli hänförd!

Salomon Jakobsson
Salomon är en stildrivande representant i den moderna ”allt i en tagning – allt från gitarren”-spelstil som exploderat på YouTube under senare år. Eldigt känslosamt, tekniskt fulländat, dynamiskt, melodiskt och otroligt vackert.
Sedan Salomon släppte sitt debutalbum ‘In The Valley of Notes’ 2016 har han turnerat i Europa, vunnit priser i musiktävlingar och blivit sponsrad av Ibanez Guitars och strängtillverkaren D’Addario.
Hemsida
Facebook
Youtube

Simon Riise
I grunden är musiken poppig akustisk Sing & Songwriter, men påbyggd med en klassisk banduppsättning. Jag blandar en del låtar på engelska med en del på svenska. Alla låtar har väldigt personliga texter.
Facebook

Sofia Vivere
Vi spelar några power-ballader, softpop och även lite kaxigare låtar. Overall är genren popmusik, inte med elektroniska ljud utan snarare ett ”organisk” sound (jämför Rihanna, Ed Sheeran). Låtarna handlar om världskaos, kärlek, livsinsikter, tonårsproblem.
Facebook
Youtube
Soundcloud
Spotify

SPELRUM
SPELRUM är inget band eller orkester i vanlig mening. På SPELRUM är vem som helst välkommen att delta med det den kan, det viktiga i sammanhanget är forumets egenskap av mötesplats för människor av olika nationaliteter, olika bakgrunder, olika åldrar, olika kulturella erfarenheter, osv osv. SPELRUM är Örebros självklara plats för kulturellt utbyte och nyskapande, och DU är välkommen!
Facebook

The Stand Up Tratts
Det här gänget finns knappt, vi växer fram organiskt likt fläckarna på en banan här under vintern. Vi sätter en ära i att framträda utan att repa och kommer att glädjas åt plötsliga glädjeyttringar från publiken – dessa premieras medelst godisregn. Repertoaren sträcker sig från Bellman till Carola Häggkvist. Eller från indisk filmmusik till halländsk galopp….ja ni fattar – det kan bli vad som helst. Hastigt påkomna teatrala inslag kommer att slå in. Liksom förhoppningsvis vulgära teoretiska utsvävningar. Giv noga akt på att The Stand Up Tratts kommer att ge endast en fabulös och omvälvande konsert under Folk at Heart.
Den godaste bananen är en fläckig banan.

Timar
Att beskriva sin egen musik är alltid svårt men mitt mål är att den ska vara enkel, direkt och full av uttryck. Det här är ett nytt soloprojekt för mig så jag vet inte själv hur många nyskrivna låtar jag kommer ta med mig till Folk at heart.
Facebook

Triida
Triida är en folkmusiktrio med stark anknytning till den gotländska visskatten. Traditionell musik blandas med nya klanger och nya rytmer. Lägg därtill en unik sångröst och texter på gutamål! Så skapar Triida en intressant och spännande musik att lyssna till! 
Youtube

Trio Alm
Med stråk, blås och knäppinstrument knyter Trio ALM an det nya med det gamla och skapar en stor men samtidigt intim upplevelse som går över många känslospektrum. Trion kombinerar egenskrivet material med traditionella låtar, som återupplivas i nya former och färger med egna influenser. Med flertalet år av musikstudier bakom sig har medlemmarna hunnit finna en personlig musikalisk röst. Dessa röster smälts nu samman i trio-format. 
Facebook

Tröstlösa kapell
Tröstlösa kapell spelar folkmusik och sjunger visor med Närkeanknytning. Som namnet antyder så har Jeremias i Tröstlösa en särskild plats på repertoaren men även Den Blyge, Gösta Myrén, Esse Björkman, Dan Andersson och andra lokala diktare. Under en rad år har gruppen bland annat svarat för underhållningen på Jeremiasdagen i Wadköping i augusti.
Facebook
Hemsida

TZEITEL 
Sprakande klezmer med glödande hjärta 
Trion Tzeitels musikaliska omfång rör sig mellan bubblande tvåtaktssväng och sorgfulla sånger, via haltande rytmer och suggestiva kompositioner. Allt med en dynamik och en lyssnande uppmärksamhet som tar in varje publik. 
”genuin klezmerkänsla med yr spelglädje, svart tragik och självklar charm på scen” Corren.se 
Hemsida
Youtube

Ulf & Erik Svansbo
Vi spelar låtar från Köpingstrakten i Västmanland, alltså svensk folkmusik. Två fioler, sång ibland och prat förstås. Möt spelmännen Dal-Anders,  Hyvlar-Pelle, Spelkungen och polonäsmästarna Sjöquist och Nyström och många fler i vårt program.
Youtube

WestMAnnaFolk
WestMannaFolk är en varm svängande folkmusikgrupp med bas i Salaområdet, ett traditionellt-universellt västmanländskt musikskapande gäng med harpor, fioler, piano, gitarr och bas. Västmanländska slängpolskor blandas med våra egensinnigt skapade låtar direkt från WestMannaFolks ton- och klangfabrik.
Youtube

Zonkey on the run
I countryduon ”Zonkey on the run” ingår Åsa Lindbäck och Janne Friberg. Gruppen spelar och sjunger egensinnigt komponerade låtar på amerikanska. De spelar med gitarrer och stämsång om brusten kärlek och livets upp och nedgångar.
Janne är en Örebromusiker känd från Bootstrap Theory och 19sjutti . Åsa är känd från bluessammanhang och FAH 2015,2016 och 2017.
Soundcloud

Åstaden Light
Bandet spelar svensk rock och pop, även nu i en lightvariant. Vissa kallar oss för ett progband. Fyra olika musikstilar möts och förenar sig. Våra flesta låtar är egenkomponerade och tillsammans med våra olika musikstilar skapar vi vårt egna sound. 
Spotify

Örebro spelmanslag
vi spelar gärna dansmusik och då blir det låtar från Närke men även från andra delar av Sverige och en del från Norge. Polskor av olika slag är roligast att spela men ibland blir det schottis, vals och polka också. Musik som är kul att spela och svängig att dansa till.